Toekomst Dierenambulance Ermelo-Harderwijk onzeker na vertrek vrijwilligers

ERMELO - De toekomst van Dierenambulance Ermelo-Harderwijk is door het vertrek van vrijwilligers onzeker. De afgelopen tijden vertrokken veel vrijwilligers, van wie een stuk of tien na onenigheid in de privé sfeer.

Het bestuur heeft daarom besloten het werk neer te gaan leggen. De dierenambulance blijft wel gewoon rijden totdat in overleg met de gemeenten een goede oplossing voor de dierenambulancezorg is gevonden.

Om de tafel

'Dinsdag overlegt ons bestuur met beleidsmedewerkers Dieren en Welzijn van de gemeenten Ermelo en Harderwijk hoe het verder moet', zegt voorzitter Cor Lubbers zondag. 'Het kan zijn dat de bestaande stichting Dierenambulance Ermelo-Harderwijk een nieuwe bezetting krijgt, maar ook dat een nieuwe stichting het moet gaan overnemen.'

Zaterdag ontstond onduidelijkheid over de termijn waarop de huidige bemanning van de dierenambulance ermee stopt, toen dierenambulances in Nijkerk en Nunspeet aankondigden dat zij per direct beschikbaar zijn, terwijl tegelijk de website van Ermelo-Harderwijk juist per ongeluk haperde. 

Botert niet

Op zijn zachts gezegd botert het al lange tijd niet tussen de dierenambulances in Ermelo-Harderwijk en Putten-Barneveld enerzijds en Nijkerk en Nunspeet anderzijds. Een bericht op een lokale nieuwssite waarin Dierenambulance Noord-Veluwe (Nunspeet) meldt dat Ermelo-Harderwijk stopt, was voor het bestuur van Ermelo-Harderwijk de druppel.

De Dierenambulance Noord-Veluwe (Nunspeet e.o.) en Dierenambulance Nijkerk hebben intussen contact met de afgesplitste vrijwilligersgroep uit Ermelo en Harderwijk. 'Zij zijn opgestapt uit onvrede en willen graag op nieuwe voet verder', zegt stelt bestuurder Alfred de Wild van Nijkerk. 'Dierenambulance Noord-Veluwe is ook alvast naar de gemeenten Ermelo en Harderwijk gestapt met de vraag hoe het daar verder moet'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Huisdieren Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: