Nieuws

OM: 'Verdachte probeerde Arnhemse te wurgen en te verkrachten'

De zedenzaak gebeurde op de Rosendaalseweg in Arnhem.
De man die verdacht wordt van een ernstig zedendelict op Eerste Kerstdag in Arnhem, heeft geprobeerd zijn slachtoffer te wurgen, te verkrachten en te beroven. Dat stelde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag voor de rechtbank in Arnhem. © Jean Marc Regelink/Persbureau Heitink
ARNHEM - De man die verdacht wordt van een ernstig zedendelict op Eerste Kerstdag in Arnhem, heeft geprobeerd zijn slachtoffer te wurgen, te verkrachten en te beroven. Dat stelde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag voor de rechtbank in Arnhem.
Het slachtoffer is een 68-jarige vrouw, die op dat moment haar hond uitliet aan de Rosendaalseweg in Arnhem. Ze raakte ernstig gewond en kampt nog steeds met psychische problemen. Ze is niet in staat om naar de rechtszaak te komen, vertellen familieleden.
De verdachte, een 26-jarige man uit Sint Maarten, was nog maar net een paar maanden in Nederland. Hij spreekt geen Nederlands en dus was een tolk bij de zitting aanwezig.
Volgens zijn advocaat ontkent de man dat hij de vrouw iets heeft aangedaan. Hij zou juist op het hulpgeroep van de vrouw zijn afgekomen. Een hardloper zou hem hebben weggestuurd met de mededeling dat hij de politie al had gebeld. Verder herinnert hij zich weinig.
De zaak gaat op 7 juni verder.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!