Nieuws

Natuurgenezer Klaus Ross na dood patiënten: 'Ik weet niet hoe dit kon gebeuren'

De Duitse natuurgenezer Klaus Ross heeft voor het eerst gesproken over de strafzaak die tegen hem loopt. Op de eerste procesdag, vrijdag in Krefeld, zei hij onder meer dat het hem spijt wat er gebeurd is. © ANP/Aloys Oosterwijk
KREIS - De Duitse natuurgenezer Klaus Ross heeft voor het eerst gesproken over de strafzaak die tegen hem loopt. Op de eerste procesdag, vrijdag in Krefeld, zei hij onder meer dat het hem spijt wat er gebeurd is.
Ross moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor de dood van drie kankerpatiënten, onder wie een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Ross behandelde in zijn kliniek in Duitsland mensen die door de reguliere medici al waren opgegeven.
Hij gaf vijf patiënten het legale middel 3-broompyruvaat, een glucoseblokker. Volgens justitie diende hij een te hoge dosis toe, met de dood tot gevolg. 
Tekst gaat verder onder de reportage
Natuurgenezer Klaus Ross na dood patiënten: 'Ik weet niet hoe dit kon gebeuren'

Niet voor het geld

Ross zei vrijdag tijdens de zitting dat hij eerst in de marketing werkte, maar dat hij koos voor het vak van natuurgenezer om mensen te helpen. Hij hakte de knoop door nadat hij bij een ongeluk de hand van een slachtoffer had vastgehouden.
'Het ging niet om het grote geld verdienen', verklaarde hij. 'Ik heb naar eer en geweten gehandeld en heb er slapeloze nachten van. Ik weet niet hoe dit kon gebeuren.' Verder zei hij dat hij hoopt dat de rechtszaak duidelijk maakt wat er precies is gebeurd.
De Duitse natuurgenezer hoorde de tenlastelegging onbewogen aan. Hij wordt verdacht van dood door schuld. De maximale straf daarvoor is 5 jaar cel, maar de straf kan hoger uitvallen omdat in het Duitse recht 'gestapeld' kan worden.
Voor de behandeling van de zaak zijn tien dagen uitgetrokken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!