Verslagen Van Barneveld komt sowieso nog naar Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Darter Raymond van Barneveld komt in elk geval in juli nog in actie op het Zwarte Cross-festival in Lichtenvoorde. Hij speelt dan tegen regerend wereldkampioen Michael van Gerwen, om het ludieke 'open kampioenschap van de Achterhoek'.

Van Barneveld leed afgelopen week twee zware nederlagen bij de Premier League in een volgepakt Ahoy. Na de afgang donderdag tegen Van Gerwen (7-1) kondigde hij aan er per direct mee op te houden. Zijn management relativeerde dat in de nachtelijke uren en zei binnenkort met 'Barney' over de zaak te praten.

De organisatie van de Zwarte Cross heeft vrijdagochtend overlegd met de manager van Van Barneveld en die heeft toegezegd dat Van Barneveld sowieso naar de Achterhoek komt. Inmiddels heeft het management van de darter bekendgemaakt dat hij het seizoen gewoon afmaakt als professional.

Voor de 51-jarige dartlegende, vijf keer de beste van de wereld, is het zijn laatste seizoen op topniveau. Hij heeft overigens altijd gezegd dat hij nog wel demonstratietoernooien blijft spelen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: