Nieuws

Dorpsquiz: Wilp hele avond in rep en roer

Vrijdagavond was het dan zover; de eerste 'Dijk van een Dorpsquiz' in Wilp. Met liefst zevenhonderd deelnemers - en dat terwijl de plaats zelf nog geen duizend inwoners telt. Om klokslag 18.30 uur werden in de Dorpskerk de quizboeken uitgedeeld en konden de 57 teams aan de slag.
WILP - Vrijdagavond was het dan zover; de eerste 'Dijk van een Dorpsquiz' in Wilp. Met liefst zevenhonderd deelnemers - en dat terwijl de plaats zelf nog geen duizend inwoners telt. Om klokslag 18.30 uur werden in de Dorpskerk de quizboeken uitgedeeld en konden de 57 teams aan de slag.
De teams moeten de antwoorden op 100 vragen vinden. Ze kregen er tot 23.00 uur de tijd voor. Daarna moesten de quizboeken weer worden ingeleverd. Afgelopen zondag was de kerk bomvol toen de eerste voorzet werd gegeven tijdens een speciale bijeenkomst.

Denken en doen

Eén van de organisatoren is Guus Kroes: 'Het quizboek is een flink boekwerk met allerlei vragen en opdrachten in tien categorieën. We zorgen er voor dat er voor iedereen in een team wat te doen is. Er zijn doe-vragen, creatieve vragen, opzoekvragen, vragen over de actualiteit en natuurlijk veel lokale vragen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Meer vertel ik nog niet, dat gaan de mensen wel merken'.
Overigens laat de uitslag nog even op zich wachten. Alle antwoorden moeten worden nagekeken. De feestelijk uitslag is op 10 mei in de kantine en tent op het sportterrein van SV CCW'16.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!