Nieuws

Groot onderhoud A325/N325: in zomer wekenlang overlast rond Arnhem en Nijmegen

De Pleijroute.
Automobilisten moeten in de zomer wekenlang rekening houden met overlast op de A325 en de N325 (Pleijroute) rond Arnhem en Nijmegen. De provincie voert groot onderhoud uit: de asfaltlaag wordt vervangen en de vangrail wordt gerenoveerd. © Google Streetview
Automobilisten moeten in de zomer wekenlang rekening houden met overlast op de A325 en de N325 (Pleijroute) rond Arnhem en Nijmegen. De provincie voert groot onderhoud uit: de asfaltlaag wordt vervangen en de vangrail wordt gerenoveerd.
De werkzaamheden zijn van 8 juli tot 25 augustus. Er wordt zeven dagen per week gewerkt, ook 's nachts.
De provincie adviseert gebruik te maken van de officiële omleidingsroutes en de reis goed te plannen. Weggebruikers moeten rekening houden met 15 tot 20 minuten vertraging. Beter is het nog om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken, zegt de provincie.

70 km/uur op A325

Tussen 24 juni en 4 oktober gaat de snelheid op de A325 terug van 100 naar 70 km/uur, zowel overdag als 's nachts. Dat heeft te maken met de vervanging van de vangrail. Door de zogeheten barriers die worden geplaatst, is de weg smaller.
Er is bewust voor gekozen alle werkzaamheden in één zomer te doen. Dan is er volgens de provincie 15 procent minder verkeer.
Een overzichtskaartje. Het werk wordt uitgevoerd in drie fases.
Kaartje: provincie Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!