Overweg Greversweg in Winterswijk krijgt brug

WOOLD - De overweg op de Greversweg in de Winterswijkse buurtschap Woold krijgt een brug voor langzaam verkeer. Dat betekent dat wandelaars, fietsers en mogelijk ook ruiters in de toekomst veilig de gevaarlijke spoorbaan kunnen oversteken.

Wethouder Wim Aalderink maakte het nieuws van de brug donderdagavond bekend tijdens de raadsvergadering in Winterswijk. ‘Pro Rail heeft laten weten mee te willen werken aan een brug’, vertelde Aalderink. ‘Een brug kost 3 ton en dat vond deze raad destijds te duur. Pro Rail wil de helft, 150.000 euro, meebetalen. Ik vraag deze raad dan ook alvast om 150.000 euro voor een brug beschikbaar te stellen. De realisatie is in 2020.’

Protest van wandelaars

Aanvankelijk wilden Pro Rail en de provincie de overweg geheel sluiten, maar na heftige protesten van bewoners en liefhebbers van wandelen en fietsen besloot een meerderheid van de Winterswijkse raad de overweg open te houden.

De overwegen op de Veldhorstweg en Huttenweg worden beveiligd. ‘De Klandermansweg wordt tijdelijk afgesloten en die op Vreehorstweg, waar vorige week bijna een ongeluk plaats had, wordt aan de openbaarheid onttrokken’, aldus Aalderink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: