Meerdere honden mogelijk vergiftigd in bos

NUNSPEET - In Nunspeet zijn in korte tijd zeven honden ziek geworden na een wandeling in het gemeentelijke Belvedèrebos aan de Eperweg. Ze hebben vergiftigingsverschijnselen.

Uit onderzoek blijkt dat de honden een 'drugsachtige substantie' hebben binnengekregen. In bloedmonsters zaten sporen van morfine, constateerde de dierenarts waar de zeven honden de afgelopen dagen terecht kwamen.

De gemeente waarschuwt hondenbezitters om honden aangelijnd te houden en te voorkomen dat zij etensresten eten. Ook houden opsporingsambtenaren van de gemeente extra toezicht. Nunspeet hoopt dat wandelaars verdachte situaties melden bij de politie of de gemeente. 

Bewusteloos

'Verschillende honden zijn hier bewusteloos binnengekomen. Hun baasjes zagen dat ze steeds slomer werden, en uiteindelijk instortten. Dat gaat heel snel. We raden mensen aan snel hulp te vragen als ze merken dat hun hond suf wordt', zegt een woordvoerder van Dierenziekenhuis Nunspeet.

'We weten niet of er opzet op vergiftiging is, of dat er ongewenst afval ligt, dat zou de politie moeten uitzoeken, maar het is niet normaal dat er in zo'n korte tijd zeven honden ziek worden', aldus gemeentewoordvoerder Wob Meijering.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Huisdieren Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: