De Graafschap compleet en ongewijzigd tegen Heracles Almelo

DOETINCHEM - De Graafschap blaakt na de eclatante 3-0 zege bij SC Heerenveen van het zelfvertrouwen. Met een nagenoeg complete groep werken de Superboeren toe naar het thuisduel met Heracles.

Donderdagmiddag werd tijdens de training duidelijk dat trainer Henk de Jong geen wijzigingen zal doorvoeren tegen de Tukkers. 'Daar is ook weinig reden voor', reageerde de Fries die volgend seizoen terugkeert bij zijn grote liefde Cambuur.

Groeien

'We zijn groeiende, maar dat zie ik het hele seizoen al. Onze manier van spelen wordt steeds beter', aldus De Jong die tevreden constateert dat hij over een nagenoeg fitte selectie beschikt. 'Ook Hidde Jurjus komt er weer aan, dus dat is hartstikke mooi.'

De doelman keert terug van een hamstringblessure en is waarschijnlijk een week eerder terug dan verwacht. Donderdag werkte Jurjus nog apart van de 22 spelers die partijspel deden. Hij werkte een training af met keeperstrainer Edwin Susebeek.

Zelfde voorhoede

De Jong zet Furdjel Narsingh opnieuw op de rechtervleugel. Dat betekent dat Nabil Bahoui opnieuw op de bank begint. Delano Burzorg start als linksbuiten en Charlison Benschop staat weer centraal in de spits. De Graafschap won twee weken geleden, mede dankzij een wereldgoal van Burgzorg, met 3-0 van Heerenveen. Daarmee passeerde de club uit Doetinchem FC Emmen op doelsaldo. 

Veilige plek

De Graafschap staat nu zestiende. Het verschil met de veilige vijftiende plaats is één punt. Heracles Almelo neemt de zevende plek in en strijdt nog voor de play-offs om Europees voetbal. Het verschil met de Achterhoekers bedraagt 14 punten. 

Opstelling: Bertrams, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh, Benschop en Burgzorg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: