Gruusbèkse Nachtwacht gered van de schroothoop

De schroothoop. Dat wilden de makers van hun kunstwerk graag voorkomen. Dus werd er een oproep gedaan wie de Gruusbèkse Nachtwacht wil hebben. Dat blijkt de gemeente Berg en Dal te zijn.

De Gruusbèkse Nachtwacht krijgt een plek in de hal van het gemeentehuis, midden in het hart van Groesbeek. Vrijdagavond overhandigen leden van carnavalsvereniging de Dôpkes het joekel van een schilderij aan de gemeente Berg en Dal.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

(foto: cv de Dôpkes)

Tijdelijk

Wethouder Irma van de Scheur neemt het schilderij namens de gemeente in ontvangst. Zij reageerde samen met wethouder Annelies Visser op de oproep om het werk van de schroothoop te redden. De pek in de hal van het gemeentehuis is tijdelijk. Daarna wacht niet alsnog de schroothoop. De gemeente zoekt dan binnen de eigen muren een andere plek voor de Groesbeekse prominenten.

De Gruusbèkse Nachtwacht was dit jaar onderdeel van de carnavalswagen van carnavalsvereniging de Dôpkes. Er staan bekende Groesbekers op afgebeeld, zoals pastor Jan van Gestel, burgemeester Mark Slinkman en wellicht de beroemdste Groesbeker: Oranjedoelman Jasper Cillessen. 

Die laatste bleek zijn afbeelding op de Nachtwacht ook wel te kunnen waarderen:

Kijk hier naar de Gruusbèkse Nachtwacht tijdens de optocht in Beek:

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: