Buurtbus Elburg-Oldebroek ontvangt de 200.000ste passagier

WEZEP - Woensdag heeft de buurtbus Elburg-Oldebroek de 200.000ste passagier feestelijk ontvangen. Bij Station Wezep werd het echtpaar Suad en Mohammed Badawi ontvangen met bloemen, presentjes en een ontmoeting in restaurant de Zeuven Heuvels. Het echtpaar woont in Wezep en mevrouw Badawi gaat regelmatig met de buurtbus naar Elburg om daar taalles te volgen.

De buurtbus Elburg-Oldebroek, ofwel lijn 514, werd opgericht in december 2006 op initiatief van de beide gemeenten en de provincie. Sindsdien rijden er 5 dagen per week vrijwillige chauffeurs de route vanaf station Wezep naar station ’t Harde en vice versa met aansluiting op de treinen richting Amersfoort en Zwolle.De route van 50 minuten loopt via Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, Mullegen en ’t Loo. De buurtbusvereniging bestaat uit 47 enthousiaste en hulpvaardige vrijwilligers.

Onderweg zijn er natuurlijk diverse haltes, maar het unieke is dat mensen langs de kant van de weg ook door middel van handopsteken aan kunnen geven dat ze mee willen rijden. Althans als dat op een veilige plaats is langs de route. 

Overigens zoekt de vereniging nog nieuwe chauffeurs. Aanmelden kan ook via de website: www.lijn514.nl.

Zie ook: Buurtbus Elburg-Oldebroek verbetert de dienstregeling

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Locourant Wezep Nieuws
Deel dit artikel: