Nieuws

Hornbach mag megabouwmarkt met tuincentrum bouwen in Apeldoorn

Hornbach mag op de plek van de voormalige Americahal in Apeldoorn een nieuwe vestiging bouwen. De Raad van State heeft dat woensdag bepaald. De koop was een paar jaar geleden al gesloten, maar concurrerende winkels vochten de komst van de bouwmarktgigant aan. © archief ANP
APELDOORN - Hornbach mag op de plek van de voormalige Americahal in Apeldoorn een nieuwe vestiging bouwen. De Raad van State heeft dat woensdag bepaald. De koop was een paar jaar geleden al gesloten, maar concurrerende winkels vochten de komst van de bouwmarktgigant aan.
Hornbach laat weten dat de voorbereidingen per direct van start gaan. De locatie bij Omnisport in Apeldoorn wordt, na Duiven (opent begin volgend jaar), de tweede vestiging in Gelderland en de zestiende in Nederland.
De nieuwe bouwmarkt heeft straks een oppervlakte van ruim 9.100 m2 en een tuincentrum van 4.800 m2. Daarnaast komt er een groot afhaalcentrum voor bezoekers. Wanneer de vestiging in Apeldoorn de deuren opent, is nog niet bekend. 
Het doel van Hornbach is om in Nederland zo'n 25 winkels te hebben. Het Duitse familiebedrijf heeft meer dan 21.000 medewerkers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!