Nieuws

Drie Gelderse jongeren in adviesraad politie

Drie Gelderse jongeren komen in de jongerenraad van de Nederlandse politie. Komende week worden de 16 nieuwe leden geïnstalleerd. De jongerenraad adviseert de politie. © politie
TWELLO - Drie Gelderse jongeren komen in de jongerenraad van de Nederlandse politie. Komende week worden de 16 nieuwe leden geïnstalleerd. De jongerenraad adviseert de politie.
De 15-jarige Karlijn ten Have uit Twello, Fenna Koomen van 17 uit Arnhem en de 18-jarige Kim Borninkhof uit Winterswijk zijn de drie nieuwe Gelderse afgevaardigden in de raad. Er waren ruim 200 aanmeldingen en daarvan heeft de politie 16 jongeren geselecteerd.

Anders denken dan volwassenen

Volgens Liesbeth Huyzer, die als lid van de korpsleiding de installatie verzorgt, denken jongeren anders dan volwassenen. Ze kunnen zo een waardevolle bijdrage aan de politie leveren.
'Denk aan ontwikkelingen op internet. Criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld en de jeugd is daar meer in thuis. Ook op andere terreinen kijken we naar de politie van overmorgen en wie kunnen we hier beter bij betrekken dan de jeugd zelf?’, legt Huyzer uit.

Verschillende vraagstukken

In een aantal bijeenkomsten gaan de jongeren kijken naar verschillende vraagstukken, zoals cybercriminaliteit. Hoe kan de politie jongeren helpen veilig te internetten? Waar ligt de grens als het gaat om cybercrimedelicten?
Maar bijvoorbeeld ook de vraag hoe de politie in de toekomst eventueel een interessante werkgever kan zijn voor de jongeren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!