Oud-profvoetballer krijgt celstraf voor drugslab op zijn erf in Voorst

Vier mannen en een vrouw zijn woensdag veroordeeld voor het runnen van een drugslaboratorium in een schuur bij een boerderij in Voorst. De celstraffen variëren van 6 maanden tot 5 jaar.

Het amfetaminelab werd op 10 januari 2018 ontdekt op het perceel van een 51-jarige man en een 48-jarige vrouw. De bewoner, die oud-profvoetballer is van Go Ahead Eagles, verklaarde eerder dat hij niet wist dat er synthetische drugs werden geproduceerd in zijn schuur aan de Gravenstraat.

Honderden liters grondstoffen voor drugs

Er werd ruim 270 liter grondstof gevonden om speed te maken. Ook stond er 15 liter GHB, 1000 liter zoutzuur en lag er bijna een kilo mdma. De rechtbank oordeelt dat de twee bewoners hun schuur ter beschikking stelden voor het drugslab. Ook werden eerder al hennepkwekerijen bij hen aangetroffen. De man speelde daarbij een grotere rol dan zijn vrouw, waardoor zijn straf hoger uitvalt.

De oud-profvoetballer kreeg 2 jaar cel en een voorwaardelijke geldboete van 10.000 euro opgelegd. Zijn vrouw kreeg een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en moet daarnaast een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

5 en 4 jaar cel voor eigenaren drugslab

De rechtbank ziet een 44-jarige man uit Deventer en een 36-jarige plaatsgenoot als de eigenaren van het drugslab. Zij kregen respectievelijk celstraffen van 5 en 4 jaar opgelegd. Een 42-jarige man uit Twello leverde de grondstoffen. Hij kreeg een celstraf van 2,5 jaar.

Naast de celstraf moeten alle veroordeelden het geld dat ze verdienden met de productie van harddrugs en de teelt van hennep, terugbetalen aan de Staat.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: