Nieuws

Snelweg A15 weer open na verloren betonplaten

Het ongeval.
Op de A15 tussen Valburg en Deil zijn woensdagochtend betonplaten op de weg terechtgekomen. Er was daardoor in de spits maar één rijstrook open en dat zorgde voor forse vertraging. © Wijkagent Karel van de Vooren
WADENOIJEN - Op de A15 tussen Valburg en Deil zijn woensdagochtend betonplaten op de weg terechtgekomen. Er was daardoor in de spits maar één rijstrook open en dat zorgde voor forse vertraging.
De oorzaak is een ongeval met een vrachtwagen. Volgens wijkagent Karel van de Vooren moest de vrachtwagen plotseling hard remmen en is zijn lading verschoven. Een deel van de platen die de vrachtwagen vervoerde is daarbij op het wegdek gevallen. Er raakte niemand gewond.

Omleiding

De rechterrijstrook was gedurende de ochtendspits afgesloten en dat zorgde voor veel vertraging. De file bedroeg rond 07.30 uur twaalf kilometer stilstaand verkeer. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers in de richting van Gorinchem om te rijden via de A50, A12 en A2.
Rond 08.45 uur werd de rijstrook weer vrijgegeven. 

Politie zoekt Up

De politie is naar aanleiding van het incident op zoek naar de bestuurder van een witte Volkswagen Up. Dit voertuig is mogelijk betrokken geweest bij het incident. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!