Nieuws

Vrouw uit Nijmegen die Baudet bedreigde weer vrij

De 21-jarige vrouw uit Nijmegen die was aangehouden op verdenking van bedreiging van politicus Thierry Baudet en opruiing bij een demonstratie in Amsterdam, is vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam. © ANP
NIJMEGEN - De 21-jarige vrouw uit Nijmegen die was aangehouden op verdenking van bedreiging van politicus Thierry Baudet en opruiing bij een demonstratie in Amsterdam, is vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam.
De vrouw was afgelopen zaterdag bij een anti-racisme demonstratie in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst werd vanuit het publiek gezongen 'Als je Thierry dood wil schieten roep dan: paf!'. Het vermoeden bestaat dat de demonstrant die dit riep de 21-jarige vrouw uit Nijmegen is. De politie wil dit uit privacy-overwegingen echter niet bevestigen.
Bij de bijeenkomst zelf werd de vrouw nog niet aangehouden. Na bestudering van videomateriaal door de politie werd de vrouw maandagmiddag opgepakt omdat ze uitingen zou hebben gedaan die mogelijk als bedreigend of opruiend zijn ervaren.
Ze moet zich op 9 april voor de politierechter in Amsterdam verantwoorden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!