Nieuws

Arnhemmers kijken raar op van bruin water uit de kraan

Een foto die binnenkwam bij Omroep Gelderland
Diverse Arnhemmers keken dinsdag raar op toen er bruin water uit de kraan kwam. Een storing? Nee, zegt waterbedrijf Vitens. Het is een gevolg van regulier onderhoud waarvoor inwoners per brief zijn gewaarschuwd.
ARNHEM - Diverse Arnhemmers keken dinsdag raar op toen er bruin water uit de kraan kwam. Een storing? Nee, zegt waterbedrijf Vitens. Het is een gevolg van regulier onderhoud waarvoor inwoners per brief zijn gewaarschuwd.
Het gaat onder meer om (delen van) de wijken Sint Marten, Klarendal, Sonsbeek en de Spijkerbuurt. Op Twitter vragen diverse Arnhemmers zich af wat er aan de hand is:
Een woordvoerder van Vitens zegt uit ervaring te weten dat niet iedereen de brieven leest. Bij het waterbedrijf zelf blijkbaar ook niet: op Twitter maakte Vitens 's middags melding van een storing, maar die tweet werd snel verwijderd. Overigens melden diverse inwoners aan Omroep Gelderland dat ze geen brief hebben gekregen.
Bruin water ziet er volgens Vitens weliswaar niet fris uit, maar het is wel veilig om te drinken. 'Voor de zekerheid raden we drinken van bruin water af voor ouderen en pasgeborenen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!