Nieuws

Ernstig zieke Huub (5) is even een echte brandweerman

Huub op de hoogwerker.
Een spannende dag voor de 5-jarige Huub. Het ernstig zieke jongetje mocht met de brandweer mee en wist in Doorwerth een zwarte piet van het dak van een brandende autogarage te redden. © Patrick Apenhorst / Persbureau Heitink
DOORWERTH - Een spannende dag voor de 5-jarige Huub. Het ernstig zieke jongetje mocht met de brandweer mee en wist in Doorwerth een zwarte piet van het dak van een brandende autogarage te redden.
De brandweer Doorwerth werkte samen met Make a Wish Nederland om Huub de dag van zijn leven te bezorgen. Huub is namelijk een enorme fan van de brandweer en andere hulpdiensten. Het korps hoefde dan ook niet lang na te denken en zette een actie voor hem op touw.

Zwarte piet op het dak

De brandweer en politie werden dinsdagochtend gealarmeerd voor een zwarte piet die niet meer van een dak af kon komen. De piet zou er al zitten sinds Sinterklaas uit het land vertrokken is.
De reddingsactie werd extra spannend toen bleek dat er een brandje woedde in het pand aan de Cardanuslaan. Huub ging met een hoogwerker omhoog en haalde samen met zijn brandweercollega's de zwarte piet van het dak.
Eenmaal veilig op de grond gingen Huub, zwarte piet en de brandweerlieden met elkaar op de foto. Aan de lach van Huub was af te lezen dat het een geslaagde actie was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!