Nieuws

Wilde achtervolging na openbreken van parkeerautomaten

De politie heeft dinsdagmorgen na een wilde achtervolging vier personen aangehouden. Ze worden verdacht van het openbreken van parkeerautomaten en het stelen van geld in Giesbeek. © Politie Westervoort
GIESBEEK - De politie heeft dinsdagmorgen na een wilde achtervolging vier personen aangehouden. Ze worden verdacht van het openbreken van parkeerautomaten en het stelen van geld in Giesbeek.
Agenten werden na een inbraakalarm naar de Uitmeensestraat in Giesbeek gestuurd. Onderweg kwamen ze een verdacht voertuig met Duits kenteken tegen. De bestuurder negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging werden volgens de politie snelheden boven de 200 kilometer per uur gehaald.

Klemgereden

Uiteindelijk werd de auto klemgereden en werden de vier inzittenden van buitenlandse afkomst uit de auto gehaald. Ze zijn aangehouden. Later bleek dat de verdachten een zwarte tas met muntgeld, een slijptol en een breekijzer uit de auto hadden gegooid. Deze spullen werden langs de vluchtroute aangetroffen.
Hoeveel automaten zijn opengebroken en welk geldbedrag is buitgemaakt, is onbekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!