Nieuws

Nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel'

De inwoners van Montferland hebben een nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel' gekozen. Uit een peiling blijkt dat 'Burgemeester van Breemenweg' als favoriet wordt gezien voor de weg tussen de N816 en de N316. © REGIO8 (archief
DIDAM - De inwoners van Montferland hebben een nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel' gekozen. Uit een peiling blijkt dat 'Burgemeester van Breemenweg' als favoriet wordt gezien voor de weg tussen de N816 en de N316.
De provincie Gelderland en de gemeente Montferland schakelden in februari de hulp van inwoners in om de 'ontbrekende schakel' een straatnaam te geven. De inzendingen werden beoordeeld op onder andere originaliteit, toepasselijkheid en de relatie tot het gebied. De naam die ruim driehonderd van de 590 stemmen kreeg, wordt voorgelegd aan het college. Zij maakt uiteindelijk een officieel besluit.
De 2,4 kilometer lange provinciale weg moet zorgen voor ontlasting van de veelgebruikte Drieheuvelenweg. 'Het betekent ook minder overlast voor omwonenden en de kwetsbare omgeving van het Bergherbos', liet de provincie weten op de dag dat begonnen werd met de aanleg. De nieuwe weg moet medio 2020 open worden gesteld voor gebruik.