Man beroofd van fiets en geld

NIJMEGEN - Een inwoner van Nijmegen (20) is in de nacht van 6 op 7 december 2018 beroofd. De politie hoopt met jouw hulp de daders te vinden.

De jongeman fietst die nacht rond 1.00 uur over de Bloemerstraat. Bij het Plein 1944 rijdt hij de hoek om waar hij opeens zeven personen tegenover zich ziet. Hij remt, maar raakt een van hen. De fietser verontschuldigt zich, maar realiseert zich ook dat hij in moeilijkheden is. De zeven zien er bedreigend uit.

De man die hij raakt wil met de Nijmegenaar op de vuist, maar enkele kompanen houden de vechtersbaas tegen. Intussen ziet de fietser zijn fiets verdwijnen, leden van de groep nemen het stalen ros mee.

Te voet wil de Nijmegenaar zijn weg vervolgen, maar de mannen houden hem tegen. Ze willen geld. Het slachtoffer probeert zich eruit te praten, maar moet onder dwang geld pinnen. Twee van de groep lopen met hem mee. Beiden rennen na de 'transactie' hard weg. 

Het slachtoffer is meerdere keren met de dood bedreigd. De straatroof heeft diepe indruk op hem gemaakt.

De politie laat deze beelden zien. Herken je deze mannen, neem dan contact op met de tiplijn, 0800-6070. Anoniem tippen kan via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Vermeld het zaaknummer 2018562408. Wil je digitaal de politie vertellen wat je weet, dan kan dat via dit tipformulier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: