Nieuws

KIJKEN | Nachtelijke pindakaasdief actief in Putten

De dief in actie
Inwoners van Putten die bij herhaling 's nachts potten vogelpindakaas kwijtraakten, blijken te zijn bestolen. Zij hebben de nachtelijke dief op film vastgelegd. © via Persbureau Heitink
PUTTEN - Inwoners van Putten die bij herhaling 's nachts potten vogelpindakaas kwijtraakten, blijken te zijn bestolen. Zij hebben de nachtelijke dief op film vastgelegd.
De Puttense Mia en Arap-John wonen aan een bosrand en raakten een tijdje geleden de eerste pot uit het voederhuisje voor de vogels kwijt. Bij de tweede pot die verdween, begonnen zij hun wenkbrauwen te fronsen. Arap-John: "Bij de derde pot dachten we: 'Hier is een dief actief'. Toen de vierde pot weg was, was de maat vol."

Filmen nachtelijke dief

Mia en haar man plaatsten een camera waarmee ze de nachtelijke dief konden filmen. "Onze dief bleek een boommarter. Een beschermd diertje. Ergens moeten nu vier lege potten pindakaas liggen, aan de voet van de boom waar hij zijn holletje heeft", zegt Arap-John.
"De volgende pot hebben we vastgeschroefd. Op het laatste filmpje zagen we hem zes minuten proberen de pot mee te krijgen." De camera blijft nog even staan.
Zien hoe de boommarter te werk ging? Kijk dan onderstaand filmpje
KIJKEN | Nachtelijke pindakaasdief actief in Putten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!