In mei meer duidelijk over Lelystad Airport

WELSUM - In mei wordt meer duidelijk over de toekomst van Lelystad Airport. Dan wordt helder of de Europese Commissie akkoord gaat met aangepaste plannen van minister Cora van Nieuwenhuizen om de groei van Schiphol deels via Lelystad af te handelen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Lelystad Airport gaat dienen als overloophaven voor Schiphol. Daar moet vooral ruimte zijn voor intercontinentale vluchten. Vakantievluchten verhuizen dan van Schiphol naar Lelystad.

In december wees de Europese Commissie echter een regeling af waarmee het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat luchtvaartmaatschappijen wilde dwingen om vakantievluchten te verplaatsen. 

Harde voorwaarden

Voor coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie is goedkeuring van de regeling een harde voorwaarde voor opening van het vliegveld. Daarom stuurt de minister nu een aangepast voorstel naar Brussel.

Als de Europese Commissie die goedkeuring geeft, kan de minister verder. Normaal gesproken neemt de Europese Commissie zes maanden de tijd om zulke plannen te beoordelen. Nu is afgesproken dat er een versnelde procedure komt, schrijft Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.

De opening van het nieuwe vliegveld staat vooralsnog gepland voor april 2020. 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: