Negen eieren voor kerkuil in Brummen! Volg het live bij BuitenGewoon

BRUMMEN - Een record voor deze kerkuil in Brummen. Vorig jaar werden er in hetzelfde nest zeven eieren gelegd. Dit vrouwtje heeft er al negen weten te leggen! Benieuwd hoeveel eieren er uit gaan komen? Je kunt het nest vanaf vandaag live volgen op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon.

En dat wil je niet missen, want dit kerkuil vrouwtje blinkt op meerdere vlakken uit! Zo legde ze haar eerste ei al op dinsdag 5 maart. Dat is vroeg voor de tijd van het jaar. Ongeveer 70 procent van de broedparen legt het eerste ei pas in april of mei. En waar het gemiddeld aantal eieren per nest ligt op 4 tot 7, legde dit vrouwtje afgelopen zondag 24 maart haar negende ei. 

Volgende week al jongen?

Derk van den Brink, eigenaar van de woning waar de kerkuilen hun nest hebben gemaakt, verwacht dat het eerste ei volgende week uit gaat komen. 'Ik denk 4 april om ongeveer 17.00 uur.' Zal Derk gelijk hebben? Vorig jaar kwamen alle zeven eieren uit, twee jongen hebben het niet overleefd. 

Of er nog meer eieren volgen en hoeveel er daadwerkelijk uit gaan komen, kan je vanaf vandaag zien op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon (tekst gaat verder onder de video):

Volg het leven van de Gelderse dieren via onze livestreams

Op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon vind je nog meer livestreams! Zo kan je meekijken ín het nest van de ooievaars in Wamel en laat de KadaverCam zien wat voor dieren er op een dood ree afkomen. Op de hoogte blijven van de livestreams of genieten van mooie beelden uit onze Gelderse natuur? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Brummen Brummen Natuur Nieuws
Deel dit artikel: