Nieuws

Eerste steen bouw monumentaal verpleeghuis Oranje Nassau's Oord

De eerste staan.
Na jaren van praten en plannen maken is de eerste steen voor het nieuw te bouwen verpleeghuis Oranje Nassau's Oord gelegd. De deels dementerende bejaarden blijven wel op het landgoed wonen waar Koningin Emma ooit een paar zomers verbleef. © Zinzia Zorggroep
WAGENINGEN - Na jaren van praten en plannen maken is de eerste steen voor het nieuw te bouwen verpleeghuis Oranje Nassau's Oord gelegd. De deels dementerende bejaarden blijven wel op het landgoed wonen waar Koningin Emma ooit een paar zomers verbleef.
De nieuwbouw moet eind dit jaar gereed zijn. De bewoners van het verpleeghuis krijgen dan allemaal een eigen kamer en zullen 'kleinschalig gaan wonen.' De openingshandeling werd verricht door burgemeester van Rumund, een trouwe vrijwilliger, een bewoner en twee medewerkers die respectievelijk 41 en 43 jaar in dienst zijn, Tea Jansen en Rinie Janssen. 
Het huidige gebouw en enkele bijgebouwen, waar cliënten wonen, worden gesloopt. Dat deel van het landgoed heeft geen monumenten status. Hiervoor komt, in de vorm van een halve boog, een nieuw gebouw terug dat wordt verbonden met het bestaande boogvormige monumentale hoofdgebouw. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!