Nieuws

Miljardair Marcel Boekhoorn koopt Egyptisch oliebedrijf

Vorig jaar kocht Boekhoorn HEMA.
De Bennekomse miljardair Marcel Boekhoorn heeft met investeringsmaatschappij Inpector Capital, waarin hij een meerderheidsbelang heeft, een Egyptisch oliebedrijf gekocht. © ANP
BENNEKOM - De Bennekomse miljardair Marcel Boekhoorn heeft met investeringsmaatschappij Inpector Capital, waarin hij een meerderheidsbelang heeft, een Egyptisch oliebedrijf gekocht.
Scimitar Production Egypt is een exploratie- en productiebedrijf dat actief is in het Issaran-olieveld ten westen van de Golf van Suez. Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet bekend.
Boekhoorn is in Nederland vooral bekend als eigenaar van winkelketen HEMA, die hij vorig jaar aankocht. De miljardair bezit tevens Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar twee Chinese reuzenpanda's een grote publiekstrekker zijn.
Alles bij elkaar is de zakenman aandeelhouder in meer dan veertig bedrijven. De Noord-Afrikaanse oliesector is Boekhoorn ook niet vreemd, via zijn investering in Mazarine Energy. Dat olie- en gasbedrijf is onder meer actief in Tunesië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!