Nieuws

Apeldoorn wil snelheid op A1 en A50 zo snel mogelijk omlaag

De A1 bij Apeldoorn.
De maximumsnelheid op de snelwegen A1 en A50 rond Apeldoorn wordt als het aan de gemeenteraad van Apeldoorn ligt zo snel mogelijk verlaagd van 130 naar 100 kilometer per uur. Om dat voor elkaar te krijgen moet het college opnieuw lobbyen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bij Rijkswaterstaat. © Google Streetview
APELDOORN - De maximumsnelheid op de snelwegen A1 en A50 rond Apeldoorn wordt als het aan de gemeenteraad van Apeldoorn ligt zo snel mogelijk verlaagd van 130 naar 100 kilometer per uur. Om dat voor elkaar te krijgen moet het college opnieuw lobbyen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bij Rijkswaterstaat.
door Maaike de Glee
Inwoners rondom de Apeldoornse snelwegen maken zich al langere tijd grote zorgen over de geluidsoverlast en luchtkwaliteit. 
Bij een recente technische presentatie bleek dat de verlaging van de maximumsnelheid de beste manier is om de luchtkwaliteit in Apeldoorn te verbeteren. Daarnaast is de verlaging van de snelheid volgens de politieke partijen ook een goede optie om de geluidsoverlast, stikstofuitstoot en CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast zorgt een verlaging van de snelheid tot een betere doorstroming van verkeer. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!