Nieuws

Ellende voor hooikoortspatiënten! De berk komt tot bloei

Een flinke loopneus en niezen aan de lopende band. Hooikoortspatiënten kunnen hun borst natmaken. De berk komt tot bloei en dat betekent zware tijden voor mensen met hooikoorts. © ANP
ARNHEM - Een flinke loopneus en niezen aan de lopende band. Hooikoortspatiënten kunnen hun borst natmaken. De berk komt tot bloei en dat betekent zware tijden voor mensen met hooikoorts.
De eerste pollen van de berk zijn al gezien, meldt Weeronline. Met het lenteweer in het vooruitzicht neemt het aantal pollen deze week alleen maar toe. 
Er is wel een lichtpuntje aan de horizon. Volgende week is er kans op regen en dan zal het stuifmeel weer uit de lucht verdwijnen. Hooikoortspatiënten merken dat gelijk, omdat de klachten dan minder worden. 
Op de berkenpollen staat menig hooikoortspatiënt niet te wachten, maar de echte ellende begint als het graspollenseizoen begint. Daar moeten wij nog even op wachten. Het graspollenseizoen start normaal eind april of begin mei en de temperatuur in april speelt daarbij een belangrijke rol.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!