Nieuws

Stembiljetten op in Nijmegen, stemmers doorgestuurd

NIJMEGEN - Stemmen zonder stembiljet gaat niet. En daarom konden meerdere stemmers op het stembureau in het wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen woensdagavond even niet stemmen. De biljetten waren namelijk op.
Rond 18.30 uur waren de stembiljetten aan de Tweede Oude Heselaan op. Een half uur eerder vroeg het stembureau al aan de gemeente Nijmegen om een nieuwe voorraad, maar die was er niet snel genoeg.

Lange rij

Het stembureau sloot niet, maar besloot mensen tijdelijk door te sturen naar het stembureau in de Michiel de Ruyterschool in Nijmegen. Daar werd de rij al snel lang.
Stemmen zonder stembiljet gaat niet. En daarom konden meerdere stemmers op het stembureau in het wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen woensdagavond even niet stemmen. De biljetten waren namelijk op. © Omroep Gelderland
De gemeente Nijmegen laat weten dat de stembiljetten al snel onderweg waren. 'Soms gaat het heel hard. We sturen altijd meteen nieuwe stembiljetten als er minder dan 200 liggen. Het is op dat stembureau altijd druk, maar nu nog drukker dan anders', aldus een woordvoerder.

Weer biljetten aanwezig

Rond 19.00 uur waren er weer voldoende stembiljetten aanwezig op het stembureau aan de Tweede Oude Heselaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!