Twee van de 23 gestolen dienstwapens teruggevonden, rechtszaak wapenroof uitgesteld

ZUTPHEN - Twee van de 23 dienstwapens die vorig jaar uit een pand van justitie in Zutphen werden gestolen, zijn begin deze maand teruggevonden bij de invallen in criminele spookwoningen in Rotterdam en Den Haag. De andere 21 wapens zijn nog zoek.

Dat bleek woensdag bij de rechtszaak tegen de twee verdachten van de wapenroof. Door de vondst van de twee wapens is de rechtszaak voorlopig uitgesteld. De hoofdverdachte, een man van 31 uit Ede, blijft vastzitten. De andere verdachte, een 26-jarige plaatsgenoot, was al op vrije voeten.

Inval

De twee mannen zouden de wapens eind juli hebben gestolen bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning in Zutphen, de afdeling die ook het vervoer van gevangenen regelt.

In augustus deed de politie een inval in een woning aan de Weversteeg in Otterlo, het huis van de moeder van een van de verdachten. Bij die inval vond de politie 25 busjes pepperspray en 675 patronen. De 23 dienstwapens waren zoek.

Dienstwapen lag in 'safe house'

Twee van die wapens duiken op als de politie op 5 maart in Rotterdam en Den Haag een grote politieactie houdt tegen spookwoningen. Die woningen worden soms als 'safe house' gebruikt door criminelen.

Zie ook: Politie valt 30 woningen Den Haag en omgeving binnen in onderzoek naar spookbewoning (Omroep West)

De officier van justitie heeft informatie over deze vondst twee dagen voor de zitting aan het dossier toegevoegd, maar de advocaten en de rechtbank willen meer over het onderzoek naar de teruggevonden wapens weten. De rechtszaak wordt daarom uitgesteld tot 29 juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Otterlo Zutphen Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: