Bijzondere stoet door Ruurlo voor uitvaart baron Van Heeckeren van Kell

RUURLO - Een bijzondere uitvaartstoet trok woensdagochtend door de straten van Ruurlo. Een fanfarekorps en meerdere koetsen begeleidden baron van Heeckeren van Kell naar het familiegraf op de Algemene Begraafplaats.

Mr. Louis Gaspard Alexander Willem baron van Heeckeren van Kell overleed op maandag 11 maart. De familie Van Heeckeren van Kell was tot 1977 eigenaar van kasteel Ruurlo, dat nu in handen is van zakenman Hans Melchers.  

Ondanks dat heeft de adellijke familie nog altijd veel grond in Ruurlo, waar zij dan ook nog wonen. Volgens een toeschouwer van de rouwstoet hangen veel vlaggen in het Achterhoekse dorp vandaag halfstok.

Een inwoner van Ruurlo die de baron kende, wil liever niet bij naam genoemd worden, maar erkent dat de baron als een vriendelijke man bekend stond in het dorp. 'De baron trad nooit echt op de voorgrond', vertelt hij. 'Maar als hij zich in het dorp begaf was hij toegankelijk. Niet echt zoals je een baron voor je ziet.'

Waarom de baron zo gewaardeerd werd, weet de inwoner van het dorp wel te vertellen. 'Het kasteel waar nu Museum MORE is werd door de familie verkocht aan de gemeente, voor een symbolisch bedrag.' Dat maakte dat de familie als sympathiek werd gezien. 'De enige voorwaarde was dat het gebouw voor burgerlijk gebruik werd ingezet.'

De baron werd 84 jaar. hij was getrouwd, had een dochter en twee kleinkinderen.

Bekijk hier de beelden van de uitvaartstoet:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Ruurlo Nieuws
Deel dit artikel: