Botsing op Waal: rederij stuurt ander schip om passagiers op te pikken

NIJMEGEN - Rederij Scylla Tours in het Zwitserse Basel stuurt een ander schip om de opvarenden van de Edelweiss op te pikken. Dat schip kwam in de nacht van dinsdag op woensdag in aanvaring op de Waal bij Nijmegen. Daarbij raakte één persoon gewond.

'We doen er alles aan om alles zo gladjes mogelijk te laten verlopen, zodat de impact voor de passagiers zo klein mogelijk is', vertelt een woordvoerder van de rederij. Hij hoopt dat de opvarenden vandaag hun reis kunnen vervolgen. Inmiddels hebben sleepboten de passagiersboot naar de haven van Nijmegen gesleept. Het vrachtschip kon op eigen kracht naar de kade varen. 

Tekst gaat verder onder de video:

Het schip lag na de aanvaring onder de spoorbrug bij Nijmegen. Omdat het vaartuig een van de pijlers raakte, lag het treinverkeer over de brug woensdagochtend tijdelijk plat. Inmiddels rijden er gewoon weer treinen. 

Zie ook: Passagiersschip en vrachtschip botsen op de Waal, 160 passagiers van boord

Op de oorzaak van de aanvaring wil Scylla Tours niet ingaan. 'Dat zou speculeren zijn', stelt de woordvoerder. Een van de opvarenden vertelde na de aanvaring dat Edelweiss problemen had met een van de schroeven, nadat het schip eerder een boomstam had geraakt. Het schip zou daarom maar op één motor hebben gevaren. 'Dat kan ik niet bevestigen', aldus de woordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: