Naar de stembus maar nog geen idee? Gebruik het Gelders Kieskompas!

ARNHEM - We stemmen vandaag voor Provinciale Staten. Twijfel jij nog over wie jouw stem krijgt? Het Gelders Kieskompas helpt je een keuze te maken!

We mogen naar de stembus om onze Provinciale Staten, het Gelders parlement, te kiezen. Onze provincie heeft 55 zetels te verdelen. De VVD en het CDA zijn nu met ieder 9 zetels de grootste partijen. De verkiezingen hebben ook gevolgen voor de landelijke politiek. De gekozen statenleden in alle provincies bepalen daarna hoe de nieuwe Eerste Kamer eruit gaat zien.

Gelderse thema's

In het kompas komen Gelderse thema's aan bod. Ook kan de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied of de regio Arnhem Nijmegen worden geselecteerd, zodat de kiezers daarbij vragen krijgen over kwesties die spelen in zijn of haar regio. Zo krijgen ze stellingen voorgelegd over onder meer de geplande lage vliegroutes van en naar luchthaven Lelystad, het doortrekken van de A15 naar de A12 en de aanleg van een dubbel treinspoor op het traject Arnhem-Winterswijk.

Het Kieskompas is hier te vinden.

Gelders debat

De Provinciale Statenverkiezingen komen uitgebreid aan bod bij Omroep Gelderland. Dinsdag zonden we onder meer het debat tussen de Gelderse lijsttrekkers uit. Dat debat is hier terug te kijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: