Leerlingen houden wedstrijd inzamelen oude apparaten

TIEL - Zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten verzamelen. Dat is het doel van de leerlingen van de Prins Clausschool in Tiel. Met nog negen andere scholen in het Rivierengebied doen ze deze maand mee aan de e-waste race.

De kids doen het niet alleen voor het milieu, want aan de race zit ook een hoofdprijs verbonden; een schoolreisje naar museum Nemo in Amsterdam.

Tekst gaat verder onder de reportage.

Oude elektrische rommel

De leerlingen is er dus alles aan gelegen om zoveel mogelijk elektronisch afval op te halen en daarom staan er grote bakken op school waar ze hun opgehaalde materiaal kwijt kunnen. Ze gaan langs de deuren om te kijken of mensen nog oude elektrische rommel hebben liggen of ze gaan langs bij mensen die online juist hebben aangegeven dat ze van hun elektronisch afval af willen.

Vooral garages, kelders en schuren zijn populaire plaatsen waar de mensen bij wie ze aanbellen hun afgedankte apparaten nog hebben liggen.

Aan de challenge mogen per school maximaal 40 kinderen meedoen. Bij de Prins Clausschool zijn dat de kinderen van groep 6 en groep 7. Op 5 april wordt de winnaar in Rivierenland bekend. Later dit jaar zijn er elders in Gelderland ook nog e-waste races.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Rivierengebied Tiel Nieuws
Deel dit artikel: