Nieuws

Geen extra treinen tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen

De wens om meer treinen per uur tussen de stations Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen te laten rijden, wordt voorlopig niet ingewilligd. Dat laat de provincie dinsdag weten. Op het traject rijdt nu één trein per half uur. Er is een wens dat te verhogen naar één trein per kwartier. © Omroep Gelderland
EDE - De wens om meer treinen per uur tussen de stations Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen te laten rijden, wordt voorlopig niet ingewilligd. Dat laat de provincie dinsdag weten. Op het traject rijdt nu één trein per half uur. Er is een wens dat te verhogen naar één trein per kwartier.
Er zijn volgens de provincie hoge kosten mee gemoeid, een miljoenenbedrag, om meer treinen op het traject te kunnen laten rijden. 
Om elk kwartier te kunnen rijden, moeten twee extra overwegen in Meulunteren gesloten worden. Zonder de afsluiting kan de benodigde snelheid niet gehaald worden.
In een planstudie door ProRail, de gemeente Ede en de provincie Gelderland zijn de mogelijkheden voor afsluiting onderzocht. Gebruikers en omgeving zijn hierbij betrokken. Het veilig afsluiten van de overweg Ruitenbeekweg kan alleen als de Meulunsterenseweg opnieuw wordt ingericht. Van meer dan veertig inwoners moet dan grond worden gekocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!