Nieuws

Topman Pier Eringa uit Hoog Soeren vertrekt bij ProRail

Topman Pier Eringa (links)
Pier Eringa uit Hoog Soeren stopt als president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag bekend. © ANP
HOOG SOEREN - Pier Eringa uit Hoog Soeren stopt als president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag bekend.
Sinds april 2015 stond de topman uit het dorp bij Apeldoorn aan het hoofd van ProRail. Nu de organisatie van een besloten vennootschap omgevormd wordt tot een zelfstandig bestuursorgaan, heeft Eringa aangegeven niet verder te gaan.

Precieze datum vertrek onduidelijk

De omslag bij ProRail is naar verwachting begin 2021 afgerond. Wanneer Eringa precies vertrekt is nog niet bekend. Zijn contract is voor een beperkte periode verlengd.
Eringa meldt: 'De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij ProRail gewerkt. We hebben samen veel bereikt.'

Blijven investeren

Tot zijn vertrek zal Eringa zich nog hard maken voor het investeren in een beter en verfijnder OV-netwerk in Nederland. 'Daar wil ik me de komende tijd graag voor in blijven zetten.'
Het doel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is om op tijd een opvolger voor de topman uit Hoog Soeren te vinden. 'Eringa zet een stap opzij zodra zijn vervanger gevonden is', meldt het ministerie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!