Nieuws

Feest in Burgers' Zoo: Arnhemse dierentuin viert geboorte zeekoe

De pasgeboren zeekoe in de Arnhemse dierentuin.
Wekenlang bleef het spannend wanneer het zou gebeuren: de geboorte van een zeekoe in Burgers' Zoo in Arnhem. Maar in de nacht van maandag op dinsdag was het dan eindelijk zover. Dinsdagochtend rond 7.30 uur ontdekten dierverzorgers dat het zeekoejong geboren was. © Koninklijke Burgers' Zoo
ARNHEM - Wekenlang bleef het spannend wanneer het zou gebeuren: de geboorte van een zeekoe in Burgers' Zoo in Arnhem. Maar in de nacht van maandag op dinsdag was het dan eindelijk zover. Dinsdagochtend rond 7.30 uur ontdekten dierverzorgers dat het zeekoejong geboren was.
Het was een leuke ontdekking voor de dierentuin: in de Mangrove zagen dierverzorgers plots het pasgeboren zeekoejong. Hoewel het lastig te zien is bij zeekoeien, vermoeden de verzorgers dat het om een mannelijke Caribische zeekoe gaat.

Komende tijd blijft spannend

Op het oog gaat het goed met de nieuwe zeekoe. Doordat het het eerste jong is van een nog vrij jong zeekoevrouwtje, is het de komende periode voor de dierverzorgers en biologen nog wel spannend of het goed blijft gaan.
Feest in Burgers' Zoo: Arnhemse dierentuin viert geboorte zeekoe
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!