Nieuws

GLD Stemt | 'Het is belachelijk druk in de trein'

Jongeren klagen over de drukte in het openbaar vervoer
Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid. © Omroep Gelderland
Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid.
Thierry en Irene vragen zich af hoe zij de drukte in het openbaar vervoer gaan aanpakken. Jan Markink van de VVD vindt dat studenten gewoon met de fiets moeten. "Toen ik vroeger naar school ging, fietste ik elke dag 12 kilometer heen en terug." De SP wil gratis OV buiten de spits, 50Plus wil het een stukje goedkoper maken. 

Provinciale Statenverkiezingen

De verkiezingen voor Provinciale Staten staan weer voor de deur. Woensdag mogen we weer naar de stembus. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en de uitslagen. Weet je nog niet wat je wil gaan stemmen? Vul dan het speciale Kieskompas in dat Omroep Gelderland samen met het Kieskompas heeft samengesteld. Je vindt het kompas hier. 
De kiezer stemt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar bepaalt indirect ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Provinciale Staten van Gelderland telt 55 zetels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!