Nieuws

Winkelketen CoolCat vraagt faillissement aan

CoolCat vraagt faillissement aan. De kledingwinkelketen heeft negen vestigingen in Gelderland. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagende' marktomstandigheden. Het bedrijf draait al jaren verlies. © ANP
ARNHEM - CoolCat vraagt faillissement aan. De kledingwinkelketen heeft negen vestigingen in Gelderland. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagende' marktomstandigheden. Het bedrijf draait al jaren verlies.
Gelderland telt negen winkels, in Arnhem (2x), Nijmegen (2x), Ede, Barneveld, Apeldoorn, Doetinchem en Winterswijk. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor deze vestigingen. De winkels en de webshop blijven tot nader order open.
Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, van wie 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. In Nederland staan 80 winkels.
Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken voor de Nederlandse tak. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!