Nieuws

Pensioenactie Arnhem ook afgelast na aanslag Utrecht

Bussen vol actievoerders reisden naar Arnhem om deel te nemen aan de grote landelijke pensioenactie, maar ook deze manifestatie is afgelast na de aanslag in een tram in Utrecht. Dat besloten de organiserende vakbonden. Er zijn wel honderden mensen bijeen in het centrum van de Rijnstad. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bussen vol actievoerders reisden naar Arnhem om deel te nemen aan de grote landelijke pensioenactie, maar ook deze manifestatie is afgelast na de aanslag in een tram in Utrecht. Dat besloten de organiserende vakbonden. Er zijn wel honderden mensen bijeen in het centrum van de Rijnstad.
Eerder werd bekend dat pensioenacties elders in het land waren stilgelegd. Ook veel politieke partijen staken hun campagnes in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag en diverse debatten zijn afgelast. 
Tekst gaat verder onder video:
Pensioenactie Arnhem ook afgelast na aanslag Utrecht
Ook het debat van vanavond bij Omroep Gelderland is afgelast. De partijen vinden het ongepast om dit te doen. Er wordt gekeken naar een andere mogelijkheid.
Tekst gaat verder onder audio: 

Staken voor betere pensioenen

Vakbonden FNV, CNV en VCP kwamen vandaag in actie voor een beter pensioenakkoord. Niet alleen NS-medewerkers legden het werk neer. Ook door de politie, brandweer, douane, defensie en ambulancediensten werd gestaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!