Nieuws

Bronckhorst wil aanpassing Wildenborchseweg

De Wildenborchseweg in Vorden staat als het aan het college van Bronckhorst ligt een grondige renovatie te wachten. De gemeente wil dat gemotoriseerd verkeer om de driehonderd meter een snelheidsremmer tegenkomt. © REGIO8
VORDEN - De Wildenborchseweg in Vorden staat als het aan het college van Bronckhorst ligt een grondige renovatie te wachten. De gemeente wil dat gemotoriseerd verkeer om de driehonderd meter een snelheidsremmer tegenkomt.
'De maatregelen komen voort uit een initiatief van een aantal verontruste bewoners, die aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid in de straat', laat de gemeente Bronckhorst weten.

Meerdere stappen

Het college wil in totaal dertien ‘permanente snelheidsremmers’ aan te brengen op de doorgaande weg tussen Vorden en Lochem. Onderdeel hiervan zijn drie chicanes, vier plateaus en het creëren van voorrangskruisingen op de 60-kilometerweg
De kosten voor de aanpassingen aan de Wildenborchseweg bedragen volgens Bronckhorst in totaal 250.000 euro. De gemeenteraad neemt in april een besluit over de mogelijke aanpassingen.