Nieuws

Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden.
Maandagochtend werd er geschoten op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Er vielen drie doden en vijf mensen raakten gewond. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft tot vanavond 18.00 uur het dreigingsniveau in de provincie Utrecht opgevoerd naar 5, het hoogste niveau.  
Op landelijk niveau legden veel partijen de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen stil, zo ook in Gelderland. 'Er gaat nog geen flyer door een brievenbus', aldus een van de partijen. 
De reactie van de commissaris van de koning, John Berends (tekst gaat verder onder de video)
Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht
Commissaris van de koning, John Berends, snapt de keuze van de partijen. 'Dit is iets wat je niet wil. Respect staat hoog in het vaandel en dat gaan we nu ook doen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!