Boze raadsleden blokkeren N844 in Malden

MALDEN - Raadsleden van de gemeente Heumen hebben maandagochtend in Malden de N844 bezet. Ze willen zo een signaal aan de provincie geven dat er écht iets gedaan moet worden om het dorp van het drukke verkeer te verlossen.

De N844 is al jaren een groot probleem in Malden. De drukke Rijksweg snijdt het dorpshart doormidden, waardoor inwoners veel last hebben van het voorbijrazend verkeer.

'De raad is ten einde raad vanwege het feit dat er ieder dag 20.000 auto's door Malden rijden, per jaar zijn dat er bijna 7 miljoen. We zijn het gewoon zat', benadrukt Rob Schuurman van GroenLinks Heumen.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

'Niet serieus genomen'

'We praten met de provincie, maar er is geen enkele oplossing en de vraag is zelfs of ze ons wel serieus nemen. Daarom willen we eens op een andere manier laten zien dat we er genoeg van hebben en een oplossing willen', gaat Schuurman verder.

Verslaggever Karel de Jong was maandagochtend bij de actie:

Volgens zijn collega Edwin Claassen van de VVD neemt het verkeer in het dorp alleen maar toe. 'En de leefbaarheid van de inwoners die aan die rijksweg wonen en daaromheen, neemt alleen maar af. Dat is een slechte zaak.'

De Heumense wethouder van Verkeer René Waas ziet ook het liefst dat de provincie maatregelen neemt. 'Maar de provincie heeft ervoor gekozen om geen rondweg aan te leggen. Ze willen de Rijksweg ook niet verkopen, zodat we zelf kunnen bepalen wat we ermee doen', sprak hij eerder.

Luchtvervuiling

Lijsttrekker Peter Kerris van PvdA Gelderland bezocht zaterdag de N844 in Malden. Hij vindt ook dat hier nu echt iets moet gebeuren. De slechte doorstroming in het dorp leidt volgens hem tot luchtvervuiling en onverantwoorde veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

Tekst gaat verder onder de foto.

Peter Kerris (tweede van links) - Foto: PvdA Gelderland

Kerris vindt dat de doorstroming op de Rijksweg moet verbeteren en wil ook de gemeente Nijmegen betrekken bij het oplossen van het probleem.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Heumen Malden Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: