GLD Stemt | Wiet: van slap gras tot niet normaal

Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.

Thierry en Irene komen er achter dat sommige politici zelf ook wel eens wiet hebben gerookt. Maar ze onderzoeken ook wat de plannen zijn met wiet in de provincie Gelderland. Zo wil D66 een Gelders Cannabis Kenniscentrum en ook 50PLUS ziet de voordelen van zo'n centrum. CDA daarentegen is fel tegen het gebruik van wiet. "Wiet is niet normaal", aldus CDA-lijsttrekker Gerhard Bos. 

Provinciale Statenverkiezingen

De verkiezingen voor Provinciale Staten staan weer voor de deur. Woensdag mogen we weer naar de stembus. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en de uitslagen. Weet je nog niet wat je wil gaan stemmen? Vul dan het speciale Kieskompas in dat Omroep Gelderland samen met het Kieskompas heeft samengesteld. Je vindt het kompas hier. 

De kiezer stemt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar bepaalt indirect ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Provinciale Staten van Gelderland telt 55 zetels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GLD Stemt 2019 GLD Stemt 2019 - Nieuws Nieuws
Deel dit artikel: