Nieuws

Gelderse moslim houdt vredesmanifestatie in Amsterdam

De Dam.
Said Bouharrou uit Nijmegen houdt zondagmiddag een vredesmanifestatie in hartje Amsterdam. Als moslim wil Bouharrou na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland een signaal afgeven vóór vrede en tegen terreur. © Omroep Gelderland
AMSTERDAM - Said Bouharrou uit Nijmegen houdt zondagmiddag een vredesmanifestatie in hartje Amsterdam. Als moslim wil Bouharrou na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland een signaal afgeven vóór vrede en tegen terreur.
'Ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons vrijdagochtend vanuit Nieuw-Zeeland hebben bereikt. Wij willen onze solidariteit betuigen met de slachtoffers en nabestaanden van de verschrikkelijke aanslagen en een krachtig signaal afgeven vóór vrede en tégen terreur', zegt organisator Said Bouharrou over het samenkomen op de Dam in Amsterdam. Op het plein hebben zich enkele honderden mensen verzameld.

Diep geraakt

Bouharrou is de voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën. Hij is diep geraakt na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Als blijk van solidariteit organiseerde hij daarom de steunbijeenkomst. Onder meer burgemeester Femke Halsema en opperrabbijn Binyomin Jacobs spraken de aanwezigen toe, gevolgd door een minuut stilte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!