Van der Wielen wint Stevensloop opnieuw, Boonstra terug na blessureleed

NIJMEGEN - Mark van Kessel uit Deurne heeft tijdens de vijfde Stevensloop de 5 kilometer gewonnen. Hij deed 15 minuten en 42 seconden over zijn race. Bij de vrouwen ging de eindzege naar de 18-jarige Roos Blokhuis uit Hoornaar in een tijd van 17.19. Op de 10 kilometer prolongeerde Jesper van der Wielen uit Wijchen de titel.
'Ik had het een beetje onderschat', zei winnaar Van Kessel na afloop, die de nummer twee Jarreau Suijkerbuijk (THOR, Roosendaal) gevaarlijk dicht bij zag komen. Suijkerbuijk deed uiteindelijk vier seconden langer over de 5 kilometer dan Van Kessel. Derde werd Thomas Cremers uit Elst (16.00).
Roos Blokhuis kon na de overwinning in 2017 ook nu bij de vrouwen het hoogste podium betreden. Ze had op de finish een gat van 14 seconden met de winnares van vorig jaar Manjorie Janssen (17.34). Janssen uit Berg en Dal won deze wedstrijd een jaar geleden. Derde op de 5 kilometer bij de vrouwen werd Ellen van Doorn (17.48) van Cifla uit Nijmegen.
Roos Blokhuis na de finish van de 5 kilometer.
Mark van Kessel uit Deurne heeft tijdens de vijfde Stevensloop de 5 kilometer gewonnen. Hij deed 15 minuten en 42 seconden over zijn race. Bij de vrouwen ging de eindzege naar de 18-jarige Roos Blokhuis uit Hoornaar in een tijd van 17.19. Op de 10 kilometer prolongeerde Jesper van der Wielen uit Wijchen de titel. © Omroep Gelderland
Jesper van der Wielen uit Wijchen en van Team Zevenheuvelen won voor de tweede keer op rij en voor de derde keer in totaal de 10 kilometer. Zijn zege kwam geen moment in gevaar. Hij deed net iets langer dan 30 minuten over zijn afstand, 30.02. Tweede werd Gianluca Assorgia (30.47) uit Den Helder en derde Team Zevenheuvelen-loper Kalid Amin (30.55)
Ik ben echt heel blij, ik ben zo lang geblesseerd geweest
Miranda Boonstra, winnares 10 kilometer
'Winnen was het doel en mooi dat het is gelukt', aldus Van der Wielen, die meteen na de finish nog heel fris oogde. Hij betreurde de afwezigheid van de geblesseerde Mike Foppen uit Nijmegen. 'Dan was het een mooiere race geweest.'
Miranda Boonstra.
Mark van Kessel uit Deurne heeft tijdens de vijfde Stevensloop de 5 kilometer gewonnen. Hij deed 15 minuten en 42 seconden over zijn race. Bij de vrouwen ging de eindzege naar de 18-jarige Roos Blokhuis uit Hoornaar in een tijd van 17.19. Op de 10 kilometer prolongeerde Jesper van der Wielen uit Wijchen de titel. © Facebook/Stevensloop
De 10 kilometer bij de vrouwen werd een prooi voor veterane Miranda Boonstra (46) uit Molenhoek. Ze deed er 35 minuten en 7 seconden over. 'Ik ben echt heel blij', zei Boonstra. 'Ik ben zo lang geblesseerd geweest. De race verliep heel goed, we hadden de wind vaak mee.'
Boonstra kreeg op het podium gezelschap van Mariska Dute uit Borculo (tweede in 36.26) en Tess Boekema uit Zwolle (derde in 36.51).
De beste vrouwen van de 10 kilometer.

Halve marathon

De halve marathon (21,1 kilometer) werd bij de mannen gewonnen door Ronald Schröer uit Alkmaar. Hij had 1 uur, 8 minuten en 43 seconden daarvoor nodig. De zege kwam voor Schröer geen moment in gevaar. Tweede werd Niels Theloosen van Nijmegen Atletiek (1.11.01) die Wesley Mols van Cifla achter zich hield (1.11.26).
Nesrine Leene uit Utrecht (1.22.47) ging er bij de vrouwen met de eindzege vandoor. Marije Peters uit Groesbeek (winnares in 2018) moest genoegen nemen met zilver (1.23.28). Arnhemse Renée Tijdink maakte met haar derde plek op de halve marathon (1.30.54) het podium compleet.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!