234 zonnepanelen op dak nieuwe mavo in Tiel

TIEL - Het nieuwe mavo-schoolgebouw van het RSG Lingecollege in Tiel krijgt 234 zonnepanelen. Energiecoöperatie Fruitstad wil inwoners laten meedoen. Het is na het plaatsen van bij ROC Rivor in Tiel in 2018 het tweede project van de coöperatie.

Het onderkomen aan de Teisterbantlaan is nog in aanbouw, Pieter Mels van Fruitstad Energie verwacht rond de zomer de panelen te plaatsen, zodra het pand is opgeleverd. Hij rekent op meer dan honderd deelnemers.

Het project is bedoeld voor huishoudens in Tiel die zonnestroom willen opwekken, maar bijvoorbeeld geen geschikt dak hebben. De coöperatie schaft de panelen aan die door de deelnemers gefinancierd worden.

Opbrengst gaat naar deelnemers

De opbrengst is voor de deelnemers na aftrek van de kosten voor het beheer. Fruitstad Energie zorgt voor de verzekering en de goede werking van de panelen.

Er zijn meerdere manieren om in te stappen, legt Mels uit. 'Mensen kunnen ons bijvoorbeeld een lening verstrekken en die betalen we in acht jaar met rente terug.' Ook doet Fruitstad Energie een beroep op een provinciale subsidie. Ook de school doet mee, het onderkomen wordt 'gasloos' gebouwd.

De coöperatie geeft op 25 maart bij het RSG Lingecollege meer informatie op een bijeenkomst. Die kan ook via deze livestream worden gevolgd.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Rivierengebied Tiel Economie Nieuws
Deel dit artikel: