ANWB waarschuwt voor drukke ochtendspits door protestacties

ARNHEM - De ANWB waarschuwt weggebruikers maandag voor een drukke ochtendspits. Door protestacties op snelwegen en het spoor wordt er veel verkeer en dus mogelijk vertraging verwacht.

In meerdere steden, waaronder Arnhem, wordt het treinverkeer om 06.00 uur stilgelegd door treinpersoneel. Medewerkers staken voor een betere pensioenregeling. Na 66 minuten wordt om 07.06 het treinverkeer weer opgestart. Vervoerders verwachten echter de hele dag problemen door de staking.

Ook op de weg kunnen reizigers te maken krijgen met pensioenacties. Dienstwagens van de politie, defensie en andere hulpdiensten houden een langzaamaanactie op snelwegen. De voertuigen rijden vanuit onder meer Enschede en Groningen met 66 kilometer per uur richting Den Haag. 

Massaal met de auto

'Forenzen zullen door de ov-staking massaal voor de auto kiezen. Bovendien voorspellen de weerdiensten regen tijdens de ochtendspits. Het is daarom raadzaam om maandag voor vertrek de verkeerssituatie te raadplegen', waarschuwt de ANWB.

Rijkswaterstaat keurt de acties op de weg af en verwacht een rommelige ochtendspits. 'Wij staan voor doorstroming en veiligheid en vinden daarom acties op onze snelwegen niet wenselijk. Maar omdat deze vaker plaatsvinden zijn we er wel op voorbereid.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: