Verkiezingsdebat om 13.00 uur live bij Omroep Gelderland

ARNHEM - Het Gelders Verkiezingsdebat dat maandagavond niet doorging vanwege de aanslag in Utrecht, wordt vanmiddag alsnog gehouden. Twaalf lijsttrekkers gaan met elkaar in gesprek in het provinciehuis in Arnhem. Volg het debat live bij Omroep Gelderland.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn woensdag. Alle deelnemende partijen - op Forum voor Democratie, Denk en de PVV na - zijn vanmiddag bij het Gelders debat aanwezig.

De twaalf lijsttrekkers debatteren onder leiding van presentatoren Annemieke Schakelaar en Erik van der Pol over vier Gelderse thema's: bereikbaarheid, gelukkig wonen, duurzaamheid en de wolf. 

Kijk live mee

Het debat is vanaf 13.00 uur live te zien op TV Gelderland, op het Omroep Gelderland Youtube-kanaal, op de site en op de app. Om 16.00, 19.00 en 23.00 uur wordt de uitzending herhaald. Gisteren ging het debat niet door omdat partijen hun campagnes hadden stilgelegd na de aanslag in Utrecht.

Zie ook: Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

De kiezer stemt tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten op de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar bepaalt indirect ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Gelderland telt 55 zetels. Momenteel hebben de VVD (9) en het CDA (9) de meeste zetels, gevolgd door D66 (7).

Uitslagenavond

Op woensdagavond doen Omroep Gelderland en de NOS live verslag vanuit het Provinciehuis in Gelderland. De presentatie van de NOS is in handen van Dionne Stax en Winfried Baijens. Voor Omroep Gelderland verzorgen Irene ten Voorde, Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar de presentatie

Kieskompas

Het Kieskompas van Omroep Gelderland helpt bij de stemkeuze. Een uniek initiatief, want het Gelderse Kieskompas is verdeeld in vier eigen regio-kompassen: de Achterhoek, Rivierenland, Arnhem-Nijmegen en de Veluwe. Ontdek dus welke partij het dichtst bij jou staat! Het kompas is inmiddels al 20.000 keer bezocht.

De stembussen zijn woensdag geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. De uitslagenavond wordt live uitgezonden op TV Gelderland van 21.00 tot 01.00 uur.Houd onze website en app in de gaten voor meer informatie rondom de Provinciale Statenverkiezing.

Wil je het debat of de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing bijwonen? Kijk dan voor meer informatie op GLDStemt.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: