GLD Stemt | Het klimaat wordt niet beïnvloed door de mens, zegt de PVV

ARNHEM - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag: Milieu.

Thierry en Irene willen weten wat de politici zelf bijdragen aan een beter milieu en hoe zij met hun partijen de klimaatdoelstellingen willen gaan halen. Zo eet Antoon Kanis van D66 minder vlees, laat PvdA'er Peter Kerris als het even kan zijn auto staan en rijdt Jan Markink van de VVD naar eigen zeggen in de meest schone diesel. Maar niet iedere partij is zoveel met het milieu bezig. De PVV ziet het klimaatprobleem compleet anders.

Bekijk hier de eerste video van Thierry en Irene over het milieu:

Provinciale Statenverkiezingen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan weer voor de deur. Woensdag mogen we weer naar de stembus. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en de uitslagen.

De kiezer stemt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar bepaalt indirect ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Gelderland telt 55 zetels.

Zie ook: Volg de Provinciale Statenverkiezingen live bij Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: